Bør du vente på han?

thumbnail_image1

Det er mange som spør meg om tålmodighet, siden jeg har sagt hvor viktig det er å bli kjent med en person før vi avviser dem. Det finnes selvfølgelig unntak, som alltid, men i disse tider er veldig mange av oss altfor utålmodige når det kommer til dating.

Jeg har selv vært der, hvor jeg har dyttet menn vekk fordi det ikke føltes bra nok. Det var ikke nok kjemi, følte jeg. Når jeg ser tilbake på de jeg har datet, er det nok flere av forholdene som kunne funket. Det kunne blitt bra, men jeg sammenlignet dem med bilder på Instagram og historier jeg hørte. Det var spennende å date dem, men ikke spennende nok. Kjærligheten oppstod ikke like fort som jeg forventet.

Denne gangen var jeg tålmodig, selv om jeg ville gi opp flere ganger. Ikke fordi kjæresten min ikke var bra nok, men fordi det var noe som manglet. Det var ikke en stormende forelskelse ved første eller andre blikk, og jeg har hørt at “man vet når man vet”. Men det er IKKE fasitsvaret, og det har jeg selv erfart. Jeg visste det jeg, med en jeg datet for noen år tilbake. Det var kjærlighet ved første blikk! Men jeg tok feil, hvert fall når det kommer til den langvarige type kjærlighet. Den jeg trodde var evigvarende, varte ikke mer enn to måneder før han ghostet meg. 2018 ❤

Jeg husker at jeg skrev ned i notater på mobilen at jeg følte at A var den rette, men det var før vi møttes. Haha. Vi mathet på Happn, og snakket på telefon i to uker før vi endelig fikk vår første date. Da vi traff hverandre var han helt annerledes enn jeg hadde sett for meg. Derfor begynte jeg å tvile. Men altså, når vet man? Kanskje jeg vet det når vi en dag gifter oss. Finnes det en målstrek? Folk går jo fra hverandre i hytt og pine. Så hvor mange “rette” er det lov å ha i løpet av et liv? Kan man ha flere?

Kjemi ved første blikk er nok en fantastisk følelse, men det er ikke alle som opplever det, og da synes jeg det er dumt å spre det som en fasit. Det finnes ingen fasit. Vi har alle forskjellige opplevelser med kjærligheten. Det er derfor det er så viktig for meg å si nettopp det; vær tålmodig – så lenge dette er en bra mann! Er han ærlig? Lojal? Respekterer han deg?

Selvfølgelig skal du ikke være tålmodig når noen behandler deg dårlig. Dette mennesket kan du ikke vinne over uansett. Det kommer aldri til å lede noe sted. Hvis han gir miksede signaler, la han gå. Hvis han virkelig vil ha deg, lar han deg ikke vente. Hvorfor vil vi ha disse uoppnåelige menneskene som ikke vil ha oss?

Jeg er ikke så glad i ordtaket “Kjærlighet ved første blikk”. Det er like uvanlig som en prins på hvit hest. Hvorfor er det flere single nå for tiden? Hvorfor er det så mange som ikke klarer å finne den rette? Fordi vi leter etter et menneske som ikke eksisterer. Jeg er så glad for at jeg ikke ga slipp på A de gangene jeg tvilte. I ettertid skjønte jeg hvorfor jeg var så usikker. Han hadde murene sine oppe, og det hadde nok jeg også. Nå er han mye varmere enn han var i starten. Jeg så et helt annet menneske da han slapp meg inn. Men vit dette; det tok et halvt år før det skjedde.

Vi har alle murer fordi vi har hatt noen dårlige/skuffende erfaringer, blitt mer skeptisk til mennesker vi dater. Men har han gode intensjoner? Ja, da er det verdt å vente og se hva som skjer.

Du må vurdere om det er verdt å ta sjansen. Jeg mener følgende av hele mitt hjerte; heller singel enn å være i et dårlig forhold med en som ikke setter pris på deg. For det fortjener du. Det fortjener vi.

❤ Martine


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s