Jeg kan være min verste fiende

MPE-0523_preview (2)Foto: @gorpium Marius Pettersen

Jeg har blitt så opptatt av å være bevisst på hvem jeg er, at jeg ser på meg selv i et negativt lys. Det har absolutt ingenting med dårlig selvtillit å gjøre, jeg føler meg ganske selvsikker. Jeg tror det har mer med selvforsvar å gjøre. Jeg innså det da jeg snakket med en venninne hin dagen. Jeg sa; «Du vet, hodet mitt er jo et kaos, så jeg kan være vanskelig å forholde meg til.» Da sa hun; «Nei, du er ikke kaos. Du er drømmende.»

Hm. Hun har rett, og det har sikkert jeg også, men hvorfor se på meg selv på den måten? Hvorfor ikke ta det «negative» i meg, og gjøre det om til noe positivt? Jeg har lov til å skryte av meg selv, og det har du og. Kanskje det er janteloven som sitter i meg, som skal snakke stygt om meg før noen andre gjør det.

Dette er min typiske tangegang:

«Jeg er bevisst på det negative altså, sånn i tilfelle du tenkte det, så har jeg tenkt det først, og da kan du ikke skade meg med ordene eller tankene dine. For jeg vet det, så hah!»

Det er nok noe der. Det kommer alltid tilbake til kontroll med meg. Jeg må ha kontrollen. Jeg må vite alt om hvem jeg er. Ingen andre skal vite mer, hvert fall ikke når det kommer til det negative i meg.

Jeg sier ofte «Jeg er ikke så smart jeg.» En gang sa en annen venninne; «Du er en av de mest intelligente personene jeg kjenner, og det har ingenting med hvor kunnskapsrik du er.» En annen sa; «Vi to er ikke boksmarte, men vi er gatesmarte.» ALT har med perspektiv å gjøre. Skal jeg fokusere på det negative, eller skal jeg heller dyrke det positive?

Jeg er drittlei av å høre meg selv snakke meg ned. Jeg er jo min største fan! Jeg digger alt ved meg, stort sett. Av og til synes jeg det virker kult å kunne mye, men helvete heller, hvis det hadde vært så jækla viktig for meg hadde jeg plukket opp en historiebok eller lest meg opp på BBC hver ettermiddag.

Men vet du hva – livet er for kort til å prøve å tilpasse seg samfunnet.  Orker ikke. Så drit i det. Jeg flyr heller gledelig inn i solnedgangen og plukker stjerner fra himmelen. Etterpå skal jeg drikke te på månen og sove på en sky.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s