La oss utrydde ghosting

mirrorselfie martineonstad

Ikke lat som at du er et spøkelse. Du er et menneske. Et menneske som var pålogget for 4 minutter siden. Så med mindre du har klart å dø på de minuttene og nå hjemsøker Facebook, så ikke lat som.

Jeg skal ikke være så cocky og si at jeg ikke forstår at folk ghoster. Det er jo lettere. Men takk og lov for at jeg faktisk kan gå med hodet hevet og si at jeg ikke har gjort det. For hvis jeg hadde gjort det – hadde jeg sett på meg selv som svak. Veldig svak. Og jeg er ikke fan av den type svakhet hos mennesker, fordi det rett og slett handler om mangel på respekt for andre.

Greit – man tør ikke å avvise. Men den avvisningen blir ganske kjapt en lettelse, sammenlignet med den langvarige torturen av å bli ghostet. Du vet hva ghosting er sant? Når du dater en person, og vedkommende velger å dumpe deg uten å si noe. Det er ghosting, man sniker seg ut bakdøren.

Jeg har blitt ghostet, og det gjør vanvittig vondt. Jeg trodde jeg hadde gjort noe galt, og traff en vegg av selvdestruktive tanker. Og det er ikke følelsene for personen som er verst. Det er selve ignoreringen.

Jeg endte opp med å ransake personligheten min for å finne feilen. Det måtte jo være noe i veien med meg? Men det konkluderte jeg alltid med at det ikke var, selv om jeg absolutt ikke er feilfri.

Når det kommer til ghosting, så gjør man det som regel fordi man ikke er keen på personen og er for feig til å si det. Man vil helst unngå hele konfrontasjonen. Og jeg tror mange «ghostere» vil beholde beundringen til den personen, og muligheten for å ta opp igjen kontakten senere.

Jeg spør jeg, hvis jeg blir ghostet. «Hei! Har ikke hørt fra deg på en stund, alt bra?» En gang fikk jeg en laaang forklaring som ikke hadde noe med følelsene hans å gjøre. Det var bare en haug av forklaringer om familieproblemer. Greit nok, men altså, det er bare «noe å skylde på».

Hvis han ignorer deg, liker han deg ikke. Ofte (ikke alltid) er det faktisk så tragisk enkelt. Man gjør det bare mer komplisert enn det trenger å være, fordi vi ikke forstår hva som skjedde. MEN, og dette er et viktig MEN. Det betyr IKKE at vi skal ta det personlig.

Følelser er ikke fornuft. Hvis denne personen som ghoster, ikke liker deg eller meg, er det bare fordi han eller hun ikke har følelser for oss. Det er ikke noe i veien med oss av den grunn. «Kjærligheten er ikke et mattestykke, så det gir aldri mening hvorfor vi føler det vi føler.» Joda, vedkommende kan bruke forklaringer som at; «jeg har dårlig økonomi», «jeg er ikke på rett sted i livet», «moren min er syk», «jeg har mye jobb for tiden». Men altså.. no excuses.

Personen er bare ikke interessert!

Den verste ghosting-episoden min var med mannen jeg datet i tre måneder, som jeg også skriver om i boken min “Singelskadet”. Her er det snakk om en person som jeg følte meg så nær, at jeg så på han som en bestevenn veldig tidlig. Han valgte å dumpe meg fordi jeg hadde vært spydig i en melding. Han kom tilbake igjen, (lang historie) 😉, men jeg fikk aldri den oppklaringen og avslutningen. Og da er det vanskelig å gå videre.

Poenget mitt er; la oss gi f* med å ghoste. Kan vi være så snille å drepe den trenden? Vær tøff! Vær ærlig! Bare si det som det er!

Jeg skal skrive meldingen til deg, så kan du bare kopiere;

«Hei, du, jeg har tenkt litt. Jeg synes du er en utrolig fin fyr/dame, men kjemien mellom oss er ikke der den burde være. Absolutt ingenting personlig. Du virker råbra! 😊»

Jeg hadde DIGGET å få den meldingen.

Over og ut.


One thought on “La oss utrydde ghosting

  1. “Absolutt ingenting personlig” ??? Det er vel utelukkende personlig, spesifikt er det alt ved deg som utgjør det man tenker på som personlighet og det som gjør deg til en person, helheten av det indre og ytre. Jeg likte ikke dette og vil aldri se deg igjen – men “Du virker råbra!”. Du vil høre en løgn i stedet for en ærlig vurdering (“du er en for selvsentrert drama queen for meg”, “etter å ha funnet bloggen din og begynte å lese visste jeg ikke om jeg skulle ufrivillig le eller gråte – krangle med noen bare for å teste dem???”, etc ).

    Ghosting er vel slik sett reservert for folk som man antar har det bedre av ingen svar enn ærlige svar – fordi det er det eneste som får dem til å tenke selv, litt som mange av de bra filmene som bare helt plutselig slutter og alle tenker på hvordan det ville gå med hovedpersonene og hvorfor regissøren valgte å kutte der i stedet for å gi alle svarene.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s