Vi har ødelagt nakenhet

martine 10.02

Kropp. Det mest naturlige i verden har blitt ødelagt av mediene. I årevis har kroppen blitt seksualisert gjennom porno, filmer, motemagasiner, reklameplakater, og ja, dere skjønner tegningen. Nakenhet er noe vi har blitt lært oss til å skamme oss over, noe vi skal skjule. Viser vi hud – ber vi så å si menn om å ligge med oss. Jeg elsker dette sitatet av Cate Blanchett; «I mean you all know we like looking sexy, but it doesn’t mean we want to fuck you.»

Kler jeg av meg – er jeg oppmerksomhetssyk, kåt og sikkert litt billig også. Hvorfor det? Hvorfor er klær mer godtatt enn nakenhet? Klær er ikke naturlig, ikke egentlig. Men jeg forstår selvfølgelig at vi trenger det. Jeg har ikke behov for å gå ned gaten naken hver dag, men jeg kunne ønske hud var mer naturlig. Spesielt om sommeren, når jeg vil sole puppene uten at det er ukomfortabelt. Tenk at det var helt vanlig før? Hvor er vi på vei?

Jeg skjønner problemstillingen med nakenhet, spesielt i disse sosiale medier og sammenligning-tidene hvor alle ønsker å ha den perfekte kroppen. Men vi vet jo at det bare er løgn det også. En illusjon. På lik linje som selfiene, så finnes ikke den perfekte kroppen.. Vi vet jo dette! Alle har strekkmerker, appelsinhud, noen har eksem, kviser, whatever. Det er en kropp.

Sånn biologisk sett er den skapt for å føde barn, så at vi damer har litt mage er naturlig. Den er ment som en sekk til et foster. Samtidig er det kult at vi kan forme magen til muskler hvis vi vil. Eller bare gi den mat. Smak og behag. Det er ikke noe fasitsvar, bortsett fra fornuftig vedlikehold.

Det er ikke rart at vi tror at vi må se ut som en VS-modell for å være sexy. Vi har alle vært i et svært skadelig forhold i altfor mange år, med mediene. Det er som en manipulerende kjæreste som litt og litt prøver å knuse selvtilliten vår. Makten vi har – er å si «fuck off».

Selvtillit gjør kroppen sexy, ikke innovermage, botoxrumpe og silikonpupper. Og dette er ikke kritikk til de som har gjort det. Det er ikke rart at man blir påvirket av mediene eller mennesker som tråkker på deg.

martine 10.02_2

Jeg liker kroppen min. Ryggen. Skulderbladene. Huden. Føflekkene. Leggene. Kløften til de små puppene mine. De er ikke “store”, hva enn “store” er, men jeg liker de. Til og med strekkmerkene på hoftene mine, som bare er bevis på at jeg har vokst. Jeg har mine usikkerheter som alle andre, men jeg lar det ikke styre livet mitt. Det er ikke så sykt viktig. Det som er viktig – er å tilbe den, og ikke ødelegge med altfor mye søppel i form av stygge ord og junkfood.

Det jeg ikke liker er påvirkningen man har på andre mennesker ved å være på sosiale medier. Jeg tenker spesielt på de yngre. Alt er så tilgjengelig for dem, og man er så usikker i den ungdomstiden fra før av. Da hjelper det ikke å se mennesker man tror er perfekte. Det burde være 18-årsgrense på Facebook, Youtube, Instagram og Snapchat, men jeg skjønner at det er umulig.

Poenget mitt er; nakenheten må få tilbake det gode ryktet sitt. Jeg kler ikke av meg fordi jeg føler at jeg må eller fordi jeg skal imponere Halvor i Hamar.. Jeg gjør det fordi jeg synes huden er, enkelt og greit, forbanna fin å se på.


2 thoughts on “Vi har ødelagt nakenhet

  1. Håper du vet at marilyn gjorde da akkurat det samme som alle gjør nå til dags,hun har såvidt jeg vet fikset på 7 ting med seg selv… så at du tar marilyn som ditt eksempel,viser om at du kanskje er uviten der? Hmmm

    Bortsett fra det,så er man enig i det meste som blir sagt her

    Like

    1. Det visste jeg ikke! Leser minst mulig sladder, så det har du helt rett i, burde sjekket opp i det. Hun så likevel ikke ut som en retusjert Barbie, og det var poenget mitt. Kroppen er fin uansett hvordan den ser ut!

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s